Bilde: Arvid Åmodt og Simen Eriksen

Betongveteranen og den unge ingeniøren

Arvid Åmodt er anleggsleder for Constructa Entreprenør AS på Oselvo prosjektet; et boligprosjekt i Os hvor JM er byggherre og Constructa Entreprenør AS har kontrakter for grunn- og betongarbeider.

Arvid sin historie i entreprenørbransjen starter lenge før Constructa Entreprenør AS. Han begynte tidlig å jobbe i faren sitt betongfirma Åmodt Entreprenør AS; tok etter hvert over bedriften og var med å videreutvikle driften til også å inkludere grunnarbeider.  I 2013 ble Åmodt Entreprenør AS kjøpt opp av Constructa Entreprenør AS, og fra 01.12.2017 ble Åmodt Entreprenør AS fusjonert sammen med Constructa Entreprenør AS. Dette resulterte i at Arvid Åmodt ble den med lengst ansennitet i Constructa Entreprenør AS.

Arvid har nå trappet litt ned på arbeidet og er på byggeplass 3 dager i uken. Simen Elias Eriksen er assisterende anleggsleder på Oselvo, og ivaretar arbeidet på byggeplass når Arvid er borte. Simen har bakgrunn fra TAF (Tekniske og Almenne Fag) hvor han tok fagbrev i betongfaget.  Han gikk deretter ingeniørutdannelse i produksjonsteknikk på Høgskulen på Vestlandet og ble ansatt i Constructa Entreprenør AS rett fra skolebenken i 2018.  Simen har vært på arbeidslag med Arvid like lenge. Deres første prosjekt sammen var på Dyrdalsfjellet Høydebasseng. De er nå på sitt fjerde felles prosjekt.

Simen får de beste skussmål fra sin erfarne kollega og læremester: "Simen er veldig flink og vi har det kjempefint sammen. Jeg har helt roen når Simen er alene på byggeplass". Simen parerer med å skryte tilbake: "Vi er veldig trygge på hverandre, og det er veldig lærerikt for meg å få jobbe sammen med en som har så mye erfaring. Arvid kan alltid svare på alle spørsmål jeg har relatert til arbeidet på byggeplass".

Vårt inntrykk er at de utfyller hverandre. Kommunikasjonen er god og latteren sitter løst. Begge to sier at de gleder seg til å gå på jobb. Arvid sin lange erfaring fra byggeplass er gull verdt for Simen, og Arvid er avhengig av datakunnskapene til Simen.