Jonsvollskvartalet, Sparebanken Vest

Sparebanken Vests nye kontorbygg nominert til Årets Bygg 2015

BYGGHERRE:

Jonsvollskvartalet AS

TYPE:

Kontorbygg

OMFANG:

10 etasjer og et samlet areal på 20 600 m2

CONSTRUCTA'S ROLLE:

Totalentreprenør

Constructa Entreprenør har ført opp Sparebanken Vests nye kontorbygg på Nøstet i Bergen som vant Eiendomsprisen 2016 og var nominert til Årets Bygg 2015.

Bygget er tegnet av Arkitektgruppen CUBUS, i samarbeid med Brandsberg-Dahls Arkitekter.

Det nye bankbygget huser kontorlandskaper, møterom, stillerom, auditorium, undervisningsrom, kantine med kjøkken, tekniske rom og parkeringsanlegg for 24 biler.  Bygget er dimensjonert for å romme 900 kontorarbeidsplasser for Sparebanken Vest og datterselskaper, ca 100 sitteplasser i auditoriet og 300 – i kantinen. 

Bygget består av 10 etasjer, inklusive kjelleretasje. I samlet areal er bygget 20.600 kvm.

En viktig del av bygget er et stort atrium over seks plan. Dette «er byggets kjerne, en indre skulptur som skaper et spennende rom for interaksjon mellom alle plan og mellom de ulike leietakerne«, sier sivilarkitekt Jan Erik Rossow i Arkitektgruppen CUBUS.

Kontorbyggets fasade utføres i glass og aluminium. Rossow sier at fasaden skal uttrykke åpenhet og det å være et inviterende bygg. «Fasadekonseptet er utviklet med vann som assosiasjon og fanger opp elementer som bevegelse, relieff, refleksjon, gjenskinn og transparens. Fasaden er en dobbelfasade. Det indre laget er selve klimaveggen. Denne er dekket med kompositt materiale med trefinér og skal representere treverket fra den tradisjonelle bergensbebyggelsen. Det ytre laget legger seg som et skall av glass som bølger seg rundt bygget. Det reflekterer og endrer seg etter væreskiftene og årstidene i Bergen«, sier Jan Erik.

Byggearbeidene ble fullført i oktober 2015 etter 31 måneders byggetid.

Se en kort film om Jonsvollskvartalet på vimeo.com.

Les mer om prosjektet på www.bygg.no.