Citybox Bergen

Moderne økonomihotell med 120 rom som ligger I Nygårdsgaten 31

BYGGHERRE:

AS Smith-Sivertsen

TYPE:

Næringsbygg

Constructa Entreprenør AS har utvidet og oppgradert hotell Citybox Bergen, et moderne økonomihotell som ligger midt i Bergen sentrum, i krysset mellom Nygårdsgaten og Strømgaten, med Grieghallen som en av naboene og i kort avstand fra Bergen Storsenter, Bergen Busstasjon, jernbanestasjonen i Bergen, ByGarasjen og Kode-museene.

Konseptet til Citybox er å tilby moderne og rimelig hotell med gratis wi-fi i alle rom, selvbetjent innsjekking, sentral beliggenhet og lave priser som følge av hotellets beslutning om å ikke ha minibar, pikkolo, romservice og tv. Deres betjening er usynlig, men dukker opp på minuttet om kunden trenger dem.

Constructa Entreprenør AS har utført arbeidet i samspillsentreprise. Prosjektet omfattet rehabilitering av eksisterende hotell med 61 gjesterom, lobby, fellesrom og ny restaurant/spisesal i 1 etg. samt oppføring av nybygg som inneholder 56 gjesterom, møterom, personalrom og kontorer.

Hotellet har nå 120 rom totalt med et samlet areal på 3.550 kvadratmeter, fordelt på fem etasjer over bakken og kjeller.

Prosjektleder Erik Sohlberg forteller at trang tomt, rivning av et bygg som lå vegg i vegg med nabobygget og sprengning tett inntil naboer var de største utfordringene i prosjektet.
– Byggearbeidene har gått greit og vi har fullført prosjektet uten fraværsskader, sier Sohlberg.

Byggestart var i mars 2016, og hotellet ble overlevert 29. mai i 2017 og åpnet 15. juni 2017.

Les mer om prosjektet på www.bygg.no.