Sparebanken Vest-bygget i Jonsvollkvartalet vant Eiendomsprisen 2016

Kontorbygget i Jonsvollskvartalet oppført av Constructa Entreprenør AS for Sparebanken Vest, ble vinner av Eiendomsprisen 2016 som ble delt ut på konferansen Næringseiendom 2016.

 

I juryens begrunnelse står det at Eiendomsprisen 2016 går til ett av de få signalbyggene som er skapt i Bergen sentrum de siste årene. «Byggets 20.000 kvadratmeter fordelt på ti etasjer gjør det til et synlig og markant bygg midt i Bergens såkalte kulturakse. Tomtens beliggenhet, med små, gamle trehus på den ene siden og større, modernistisk bebyggelse på den andre, har vært en utfordring for både bygningsform og struktur, men som vi mener er godt løst for dette bygget», skriver juryen om Jonsvollkvartalet.
«Selv om bygget er markant og tydelig i bybildet, mener juryen det ikke er utilbørlig ruvende. Arkitekten sier de har lagt vekt på at fasaden skal være inviterende og gi inntrykk av transparens og åpenhet, og være i dialog med omgivelsene», skriver juryen videre.

– Nå er alle runder med fylkesmannen glemt, sier konserndirektør i Sparebanken Vest, Siren Sundland.
Sammen med arkitekt Jan Erik B. Rossow fra Cubus mottok hun prisen.
– Dette har vært en krevende prosess som har tatt ni år, men vi ser på denne prisen som en anerkjennelse av det arbeidet som er lagt ned. Det hadde vært enklere for oss å bygge et vanlig kontorbygg, men da hadde vi ikke gjort jobben vår. Vår forretningsdrift skal også bidra til å gjøre regionen litt bedre, og det føler vi at vi har ved dette bygget. Arkitekter, rådgivere og entreprenører har blitt utfordret, og resultatet er fantastisk, sier Sundland.

(Tekst: Torgeir Hågøy. Estate Vest-Norge, Nyheter, 21.04.2016).

Les originale artikkelen på www.estatevest.no.