Constructa rundet milliarden i 2015

Constructa Entreprenør AS i Bergen fikk i fjor en omsetning på 1.030 millioner kroner og ble det største lokalt eide entreprenørselskapet i Hordaland.

Konsernleder Thor Småbrekke i Constructa sier at omsetningen i konsernet for 2016 ligger an til å bli på rundt 800 millioner kroner. Nedgangen i årets omsetning skyldes at Constructa Entreprenør i 2015 overleverte flere meget store bygg, som Jonsvollskvartalet(Sparebanken Vest), Framo Sjølivet og Nøstet Panorama. Samtidig er markedet for kontorbygg og kombinasjonsbygg nå redusert i Bergensområdet.

– Det som skjer i oljenæringen skaper usikkerhet i resten av samfunnet. Alle næringer skjærer til beinet. Når privatmarkedet er redusert vil kapasiteten dreie mot offentlige prosjekter. Det er positivt at det offentlige nå virker klare til å sette i gang nye prosjekter. Jeg tror likevel vi kan gå noen år i møte med usikkerhet, sier Småbrekke. – Vi har store forventninger til boligbygging. Bolig kan også være en motvekt mot nedgang i oppføring av næringsbygg. Vi har allerede ført opp boligprosjektene Nøstet Panorama på Nøstet i Bergen og Ola Terrasse på Florvåg på Askøy, sier konsernlederen.

Constructa har tomter under utvikling som kan bebygges med nærmere 4.000 boliger og de er i gang med planlegging av tre store boligprosjekter, to i egen regi og et i samarbeid med OBOS Nye Hjem.

(Tekst: Ole Harald Dale. Byggeindustrien: Bygg, 11.03.2016 kl. 13:54).

Les mer på www.bygg.no.